Zes eenvoudige basics voor doeltreffende teksten

Doeltreffende teksten schrijven is je plan. Maar eerst even een ontnuchterende waarheid. De meeste teksten worden niet gelezen. Een pakkende kop blijkt essentieel. Als die kop niet aanspreekt dan wordt de rest helaas ook niet gelezen. Dat is natuurlijk zonde van al jouw tijd en energie. Jij wilt dat die klant of volger juist wél jouw boodschap leest. Dus help ik jou in dit artikel met een zestal eenvoudige en essentiële basics. Op naar simpel en effectief tekstschrijven.

24/7 bron van ideeën 

Doeltreffende teksten schrijven is jouw doel, maar hoe kom je op ideeën?

Zomer 2021 – we kunnen eropuit gaan. Waarheen is ook dit jaar de grote vraag. Code rood, geel, oranje of groen? Op dit moment ben je waarschijnlijk lekker op vakantie. Ergens avontuurlijk kamperen, in een luxueuze safaritent op de glamping, een staycation in eigen land of heb je de stoute schoenen aangetrokken en het vliegtuig genomen naar zonnige oorden? Maar ook al heb je vakantie, je bent zelfstandig ondernemer en waarschijnlijk 24/7 bezig met jouw business. In je hoofd blijf je altijd alert op nieuwe kansen.

Nieuwe inspiratie opdoen

Even een verandering van omgeving of bezigheden kan de creativiteit enorm prikkelen. Dus wellicht heb je tijdens de vakantie leuke ideeën, ingevingen of inspiratie opgedaan om straks mee aan de gang te gaan. Nieuws om uitbundig te delen met je klanten of volgers. Bijvoorbeeld een aantrekkelijke actie, een gedurfd aanbod, een interessant nieuw product of veelbelovende dienst. Speciaal bedacht en ontworpen door jou! Maar nu nog die boodschap effectief communiceren. 

Doeltreffende teksten – dit is jouw struikelblok

Jouw boodschap op een doeltreffende manier overbrengen. En daar loop je vast. Daar zit jouw probleem. Daar begint alle stress. Je weet heel goed wat je wil zeggen. Maar hoe spreek je tot de verbeelding? Over het schrijven van effectieve teksten valt veel te zeggen. Heel veel zelfs. Ik kan je overladen met tientallen tips, weetjes en suggesties. Maar dat zal je eerder ontmoedigen dan aanspreken. Dus te veel om over na te moeten denken tijdens het schrijven. En dan stop je al voordat je zelfs begonnen bent.

Je hoeft alleen maar dit te onthouden

Speciaal voor jou heb ik nu een vereenvoudigde samenvatting gemaakt. En in beeldvorm want dat helpt om de boodschap beter te onthouden. De kracht zit ‘m juist in de eenvoud. Gericht communiceren is de essentie voor doeltreffende teksten. Als je deze zes super simpele teksttips volgt bij het schrijven van je teksten gaat het je moeiteloos lukken. Heel eenvoudig.

[ Infographic door Tekststudio PuntKomma ]

Deze basics zijn wonderlijk doeltreffend. Opgelet! Het kan straks hard gaan met jouw succes.

Nu dat je dit weet – kan je weer lekker gaan genieten van je vakantie. Je weet namelijk dat je straks na thuiskomst zonder stress jouw unieke boodschap kan gaan schrijven. No sweat! Rolt simpelweg zo van je toetsenbord richting jouw klant of volger.


Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het schrijven van effectieve teksten? Of wil je het schrijven van jouw teksten liever uitbesteden? Dan help ik je graag verder.

Stuur mij een e-mail (tekststudiopuntkomma@gmail.com) of bel 06-21438883.


TekststudioPuntKomma | Tekstredactie met een scherp oog voor detail.

Infographic ontworpen door Tekststudio PuntKomma in Canva.