Dag! Even een voorstelrondje.

elma-van-iersel-freelance-tekstschrijver

Ik ben Elma Van Iersel en het gezicht achter Tekststudio PuntKomma. Tekstredactie is mijn stokpaardje. Lange tijd deed ik dat bij een bekende luchtvaartmaatschappij (ja, die bedoel ik), in diverse functies waarin communicatie centraal stond.

Cruijff omschreef het treffend ‘je moet schieten anders kun je niet scoren’. Die wijsheid en … ja, ik geef toe … een kans die voorbij kwam en net dat allerlaatste zetje gaf voor de grote sprong naar zzp-schap.

De start van mijn eigen tekststudio was natuurlijk super spannend. Geen vaste collega’s meer om mee te sparren en zelf verantwoordelijk zijn voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Zou mij dat gaan lukken? Phew, gelukkig wel. Het loopt natuurlijk niet alle dagen storm. Veel contacten leggen en gesprekken voeren met bevlogen ondernemers. Dat maakt het allemaal de moeite waard. Dat geeft mij inspiratie. Teamwork. Samen iets pakkends neerzetten. En iedere tekstopdracht geeft weer een nieuwe en interessante wereld om in te duiken.

“Luck is what happens when preparation meets opportunity” – Richard Branson

Ready for takeoff
Ready for takeoff

Een luchtvaartmaatschappij communiceert niet alleen met haar passagiers. Ook haar medewerkers moeten goed geïnformeerd worden. Daar begint het. De basis voor goede serviceverlening is heldere communicatie.

Binnen projectcommunicatie voelde ik mij helemaal thuis. Oké, ik beken. Ik ben van de details. Die móéten kloppen. Die flyer met uitleg over een nieuwe recruitment module ging pas naar de drukker toen alle stappen ‘zo klaar als een klontje waren’. Dat betekent ook dat ik, voor ik mijn stukken naar je terugstuur, deze altijd nog 4 keer check. Het is daarom ook verreweg het verstandigst dat we geen uurtarief, maar een projectprijs afspreken ;-).

In het schrijven van nieuwsbrieven en newsapp berichten kon ik ook helemaal losgaan. Heerlijk om te stoeien met woorden om de boodschap juist kort & krachtig over te brengen. Maar tegelijkertijd ook informatief én lekker leesbaar. Daar word ik blij van. De koptekst is where the magic happens. Die moet direct aanspreken.

Maar ook als een onderwerp nieuw voor mij is, vind ik het juist een leuke uitdaging om mij daarin te verdiepen. Toen ik als vaste selecteur deelnam aan selectiegesprekken voor piloten, heb ik mij eerst verdiept in de belangrijkste cockpittermen en handelingen. Upset recovery? Dat hoop je als passagier natuurlijk niet mee te maken. Maar ik kan je wel vertellen hoe piloten daarin getraind worden. Uiteraard kan ik nog steeds geen vliegtuig besturen, maar kan er wel een aardig mondje over meepraten.

Ruimte voor meer creativiteit
Meer ruimte voor creativiteit

Onlangs heb ik de webteksten en werkboeken geredigeerd voor een loopbaancoach. Zij geeft haar klanten met humor en relativering nieuwe inzichten. Dat geeft energie om andere paden in te slaan. Deze werkboeken waren onderdeel van haar online trainingsprogramma ‘Ontdek je potentieel’.

In onze samenwerking vulden wij elkaar goed aan. Doordat ik mij in detail focuste op haar teksten, had zij weer haar handen vrij om nog meer creatieve ideeën uit te werken voor haar business.

Drentse ongedwongenheid
Tekststudio tussen de Drentse koeien

Mijn tekststudio is gevestigd in het natuurschoon van zuidwest Drenthe, in Tiendeveen. Vlakbij Hoogeveen en in het hart van de groene driehoek Assen, Emmen en Zwolle. Ik geniet ervan als buurman boer zijn koeien in de wei naast ons huis laat lopen. Als ze in het voorjaar voor het eerst naar buiten mogen is het helemaal een feest om te zien.

En de dagelijks bezoekjes van de eekhoorn (of is het een hele familie?) die het voederhuisje komt plunderen. Lekker uitwaaien op de paarse heide van het Dwingelderveld. Drenthe voor mij in twee woorden: gemoedelijkheid en onthaasten.

Wil jij méér effect met jouw teksten bereiken? Ik help je graag. Persoonlijke teksten die jouw lezers direct aanspreken en prettig leesbaar zijn. Hiervoor stap ik in de schoenen van jouw ideale klant. Ik denk graag met je mee hóé we die klant kunnen bereiken. Ik geef je een frisse blik van buitenaf.

Wat mensen zeggen over Tekststudio PuntKomma

Ik heb Elma gevraagd mij te adviseren over de tekst op mijn website en dit te herschrijven. Ik wilde dit graag verfrissen en wilde meer duidelijkheid voor mijn doelgroep. Wat ik heel prettig vind bij Elma is dat zij nauwkeurig werkt, perfectionistisch is, maar hierbij wel rekening houdt met mijn wensen. Een sterk punt van Elma vind ik dat ze door haar kennis en kunde haar schrijftechniek duidelijk kan onderbouwen. Elma schrijft haar teksten door zich te verplaatsen in de bezoeker van mijn website, maar wel op zo’n manier dat het past bij mij. Aan Elma geef ik mijn tekstopdrachten met vertrouwen uit handen.

SANDRA DE KLEIN INTERIEURADVIES

Voor de promotiecampagne van mijn boek (W)eet je het al? zocht ik een goede tekstschrijver die goed aanvoelt wat mijn wensen zijn. Diverse teksten zijn door Elma geschreven, voor de website boekpromotie, flyers, bedankkaarten en teksten voor social media.

Wat fijn om je wensen aan te geven en dat het feilloos is opgepakt en creatief omgezet is in goede pakkende promotie teksten. Dank je wel Elma voor je hulp en inzet. Ik zie een fijne verdere samenwerking tegemoet.

CARINA VELDHUIS, NATURAL LIFE PRAKTIJK VOOR ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

“Elma schrijft fris, heeft haar eigen stijl, maar begint bij die van jou. Ze zet je op scherp op een prettige manier. En dat lukt haar zelfs als ze -zoals bij mij- schrijft voor iemand die zelf veel schrijft. Knap hoor!

MIEKE SMULDERS, STUDIO CONNECTING THE DOTS

“Ik heb met Elma Van Iersel samengewerkt bij KLM. Elma is een excellente tekstschrijver die niet klakkeloos schrijft wat je vraagt. Ze vraagt goed door, stelt de vraag achter de vraag en denkt veel breder mee bij bijvoorbeeld een communicatie-opdracht. Daarnaast schrijft ze super heldere teksten en gaat altijd in de schoenen van de ontvanger staan. Ik kan haar van harte aanbevelen!”

ROMY FEER, ROMY FEER COMMUNICATIE

“Inmiddels ken ik Elma al lang als, altijd vriendelijk en enthousiast. Nu zij mij heeft bijgestaan met veranderingen op mijn website, kan ik eraan toevoegen dat zij beroepsmatig zeer accuraat en punctueel werkt. Dat is super om op die manier dit soort werkzaamheden uit handen te kunnen geven. ‘Elma, ik ben blij met je!’

ANGÉLIQUE HOOGSTRATEN, SCHOONHEIDSINSTITUUT HOOGSTRATEN