Webteksten die aanspreken en lekker lezen

Goede webteksten schrijven is best een klus. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken. Stijl, lay-out, vlot leesbaar, overtuigend, informatief .. om er een paar te noemen. En voor al die aspecten geldt: jouw doelgroep, jouw ideale klant, staat centraal. Niet iedereen heeft schrijven & taal als hobby, dus ik help je graag met je webteksten. Of je nu een startende ondernemer bent of al langer in business bent, jouw webteksten zijn en blijven super belangrijk.

Welcome home | maak bezoekers tot klanten

Wil je graag dat meer bezoekers van jouw website óók daadwerkelijk klanten gaan worden? Geef jij de lezer het ‘Yep, dit gaat helemaal over mij!’ gevoel? Het gevoel van die ‘klik’. Het Welcome Home gevoel.

Breng jij dé oplossing die hij of zij zoekt? Vergeet niet dat je website jouw digitale visitekaartje vormt. Laat die website persoonlijkheid uitstralen. Een positieve eerste indruk telt absoluut, ook hier.

Je bent niet de enige die het lastig vindt om dit voor elkaar te krijgen. En om daar constante focus op te houden. Staat jouw website al een paar jaar live en inmiddels toe aan een update? Kunnen jouw webteksten wel wat aanscherping gebruiken?

Zoek je een nieuwe ‘stem’?

Is jouw website nu toe aan een nieuwe tone-of-voice (communicatiestijl)? Je wil graag een informelere stijl gaan gebruiken. Met het simpelweg vervangen van ‘u’ door ‘je’ ben je er nog niet.

Je wil dat alle informatie op jouw website wordt herschreven in een stijl die meer weerspiegelt wie jij nu bent. Die doorklinkt in al jouw communicatie-uitingen.

Dit ‘project’ had je al eerder willen aanpakken, maar je ziet er tegenop en de tijd ontbreekt je.

Ben je een startende ondernemer of zzp’er? Er komt veel op je af als starter.

De opstartfase van jouw nieuwe onderneming is een leuke, maar ook super hectische periode. En jouw to-do lijst wordt alleen maar langer in plaats van korter. Het schrijven van webteksten is slechts één van die actiepunten. Je hebt nog zoveel meer te doen.

Je weet dat je website jouw online visitekaartje is en dus super belangrijk. Maar je wil ook snel uit de startblokken, dus je wil geen tijd verliezen en je website zo snel mogelijk lanceren. Lastig dilemma! Je voelt de tijdsdruk en je bent al dagen (of misschien zelfs weken) bezig geweest met je webteksten. Je hebt al zoveel lopen schuiven & schrappen in de teksten dat ze eigenlijk niet meer zo lekker lezen. Hoor je dan ook nog dat stemmetje in je achterhoofd dat je beter alles kan weggooien en opnieuw kan gaan beginnen met schrijven? Ik herken het, I’ve been there 😉

Focus op jouw business

Ben jij dié drukbezette ondernemer en gaat bovenstaande over jou? Zijn jouw webteksten toe aan een opfrisbeurt of een nieuwe communicatiestijl?

Als tekstredacteur help ik je graag. Laten we samen kijken hoe, zodat jij je volledig kunt focussen op jouw business.

Wil je graag kennismaken, meer informatie of heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op

Tekststudio PuntKomma

Tekstredactie met scherp oog voor detail. Meer over Elma Van Iersel.