11 tips om te zorgen dat je website een klanten-magneet blijft

Jouw klanten-magneet was ready for action. Wat was je opluchting groot toen jouw website af was. Trots dat de klus geklaard was en toen snel verder met ál die andere items op je to-do-lijst. Maar je website heeft onderhoud nodig, net als jouw auto.

 

Druk, druk, druk

Je hebt het superdruk met het runnen van je business, alle klantencontacten en daarnaast wil je ook familie & vrienden niet tekortdoen natuurlijk. So much to do, so little time

Kortom, ik begrijp heel goed dat het onderhouden van je teksten en website geen dagelijkse prioriteit heeft. Maar daar schuilt helaas toch een gevaar in. Het is jouw online visitekaartje! Daarom is het zo belangrijk om die up-to-date te houden.

Geef je website personality

Je website is jouw podium voor klantcontact. Dus pák dat podium. Geef het smoel. Maak het uitnodigend en entertainend. Een soort klanten-magneet ;-). En niet alleen voor jouw bestaande klanten. Maar ook voor de lezers die via via op jouw site terechtkomen en vervolgens ‘die klik voelen’ met jou, waardoor ze juist klant willen worden.


Geef jouw website dus af en toe even een apk 

Er zijn talrijke acties die je makkelijk zelf kunt doen om te zorgen dat de content van jouw website actueel blijft. Ik deel hier elf praktische tips met je. (Waarom elf? Ik was lekker op dreef en opeens waren het er elf in plaats van tien.)

 1. Content 2020 proof? Als je jouw business een paar jaar geleden gestart bent, is het goed om de content weer eens tegen het licht te houden. Maak het helemaal up-to-date.
 2. Wellicht kan je één van jouw producten of diensten linken aan de actualiteit? Daarmee kan je nieuwe content toevoegen.
 3. Kloppen alle links nog in jouw teksten? Niets is zo vervelend als wanneer je op een link klikt en je een 404 foutmelding krijgt.
 4. Kan je eventueel nieuwe externe links toevoegen als extra informatie? Bijvoorbeeld naar een website gerelateerd aan jouw vakgebied. NB zeker niet op de Home page plaatsen, anders ben je de lezer gelijk kwijt.
 5. Staan op de social media platforms, waar jij actief op bent, ook koppelingen naar jouw website? Een gemiste kans als dat nog niet zo is.
 6. Kan je een aantrekkelijke actie toevoegen? Geef korting om een product/dienst tijdelijk te promoten. Of biedt iedere nieuwe aanmelder een gratis product/dienst (in ruil daarvoor krijg jij nieuwe mailadressen voor jouw mailinglist).
 7. Afbeeldingen versterken de teksten en geven afwisseling. Voeg sprekende afbeeldingen toe en vervang ze van tijd tot tijd (pas je sfeerbeeld bijvoorbeeld aan de seizoenen aan).
 8. Staan er al klantervaringen op jouw site? Plaats ze regelmatig. Dat wekt interesse en ook vertrouwen.
 9. Heb je een nuttige tip voor lezers? Deel jouw ervaringen of bevindingen. Bijvoorbeeld in een kort filmpje. Dat maakt het ook persoonlijker.
 10. Toen je jaren geleden startte was de ‘u’ aanspreekvorm heel gebruikelijk, maar inmiddels is de ‘je’ vorm meer van deze tijd. Dus zijn jouw teksten toe aan een nieuwe communicatiestijl oftewel tone of voice?
 11. Wat is trending in jouw vakgebied? Neem lezers mee in die ontwikkelingen. Lezers komen terug als ze weten dat ze actuele informatie bij jou kunnen halen.
   

Je hoeft ze natuurlijk niet alle elf tegelijkertijd uit te voeren. Pak er wekelijks steeds één of twee uit en ga daarmee aan de slag.


Tekststudio PuntKomma